Τι είναι ο σύγχρονος χορός;

Σύγχρονος χορός ονομάστηκε η εξέλιξη των συστημάτων του μοντέρνου και μεταμοντέρνου χορού. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές μοντέρνου και σύγχρονου χορού. Ο σύγχρονος χορός είναι ελευθερωμένος από τη δομή του κλασικού μπαλέτου και η τεχνική του εστιάζεται στην κίνηση του σώματος με αιώρηση και βάρος, διαφορετικές δυναμικές και χρήση του ατομικού και περιφερειακού χώρου.

Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το βάρος του, να χρησιμοποιεί το έδαφος, να πέφτει, να σηκώνεται και να κυλά σε αυτό. Το σώμα αποκτά δύναμη, πλαστικότητα, ευλυγισία μ’ έναν τρόπο διαφορετικό αλλά εξίσου απαιτητικό με το μπαλέτο.

Εμείς και ο σύγχρονος χορός

Στη σχολή μας διδάσκεται σύγχρονος χορός βασισμένος στις τεχνικές Limon και Release, δύο συστήματα που ακολουθούνται από τις επαγγελματικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η τεχνική του Limon έχει ευρεία κινησιολογία από μόνη της, όμως στα μαθήματα που διδάσκουμε συμπεριλαμβάνονται στοιχεία της τεχνικής και άλλων συστημάτων σύγχρονου χορού όπως του Release.

Παράλληλα διδάσκεται αυτοσχεδιασμός και contact, έτσι ώστε η γνώση της τεχνικής να ενδυναμωθεί με δημιουργικότητα, εκφραστικότητα και πνεύμα συνεργασίας με την ομάδα.

Μαζί μας τα παιδιά ξεκινούν την παιδεία τους στον σύγχρονο χορό από την ηλικία των οκτώ ετών. Τα τμήματα είναι χωρισμένα σε τέσσερις βαθμίδες ανάλογα με την ηλικία και την τεχνική ικανότητα των παιδιών και φτάνουν μέχρι το επαγγελματικό επίπεδο, αφού ο μαθητής που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό πρέπει να έχει διαμορφώσει μια καλή τεχνική και στον σύγχρονο χορό πριν από οποιεσδήποτε εισαγωγικές εξετάσεις.

Ενημερωθείτε για το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων.