Ελίνα Μελέντη, School of Dance, Κηφισιά

Ελίνα Μελέντη, Διευθύντρια σχολής κλασικού και σύγχρονου χορού “School of Dance – Ελίνα Μελέντη, Φωτεινή Σαντοριναίου”

Ελίνα Μελέντη

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ξεκίνησα χορό από πολύ μικρή ηλικία. Το 2001 αποφοίτησα από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πετροβα» και από το 2002 είμαι Registered Teacher της Royal Academy of Dance.

Από το 2005 ως το 2009 χόρευα και χορογραφούσα για την ομάδα σύγχρονο χορού «Κινούμενο Σχέδιο» που διατηρούσαμε  με την Γεωργία Αργύρη και την Όλγα Γεωργοπούλου. Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της στο Φεστιβάλ Δια-Ροές, στο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Digital Freaks install the Noiz (Φεστιβάλ video art) της ΑΣΚΤ και στο συνέδριο γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε το 2006 στη Σκύρο.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την τεχνική του σύγχρονου χορού, τη χορογραφία και τον αυτοσχεδιασμό στο Laban του Λονδίνου και στο κέντρο μελέτης χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν καθώς και άλλα που αφορούν στη μελέτη και διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου και διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Royal Academy of Dance. Πιο πρόσφατα παρακολούθησα τα σεμινάρια που διοργάνωσε RAD για τη νέα ύλη στις τάξεις Grades 1-5, Intermediate Foundation & Intermediate, Advanced 1&2. Επίσης παρακολούθησα σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από μελή της ομάδας The Forsythe Company. 

Έχω εργαστεί ως mentor στο πρόγραμμα Certificate in Ballet Teaching Studies της RAD, παρέχοντας συμβουλευτική καθοδήγηση σε μαθήτριες του προγράμματος που έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία και ήδη εργάζονται ως δασκάλες κλασικού μπαλέτου.

 

Φωτογραφίες