Στα μαθήματα κλασικού μπαλέτου ακολουθούμε το σύστημα της Royal Academy of Dance

Στα μαθήματα κλασικού μπαλέτου ακολουθούμε το σύστημα της Royal Academy of Dance

Τι είναι η Royal Academy of Dance (RAD)

Η Royal Academy of Dance είναι ένας από τους μεγαλύτερος οργανισμούς παγκοσμίως με αντικείμενο την εκπαίδευση στον χορό και σκοπό την διάδοσή του. Ιδρύθηκε το 1920 με στόχο να θέσει βάσεις για τη διδασκαλία του χορού στη Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εκπροσωπείται πλέον σε 79 χώρες ενώ αριθμεί 14.000 μέλη παγκοσμίως.

Η RAD παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές του κλασικού μπαλέτου να συμμετέχουν σε εξετάσεις ώστε να μπορούν να πιστοποιούν τις γνώσεις τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις παρέχουν στους μαθητές το απαραίτητο, κάποιες φορές, κίνητρο και την αίσθηση ότι ολοκλήρωσαν ένα κύκλο σπουδών. Οι εξετάσεις, πέρα από την τεχνική ικανότητα, εστιάζουν στη δημιουργικότητα και τη μουσικότητα ενώ το σύστημα βαθμολόγησης παρέχει ευκαιρίες για διαρκή πρόοδο και επίτευξη των στόχων των μαθητών. Τα διπλώματα στα υψηλότερα επίπεδα αποτελούν σημαντικό κριτήριο στον χώρο του κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως και αναγνωρίζονται από πανεπιστήμια και σχολές που εξειδικεύονται στον χορό.

 

Εμείς και η Royal Academy of Dance (RAD)

Στα μαθήματα του κλασικού μπαλέτου ακολουθούμε το σύστημα της Royal Academy of Dance. Επιλέξαμε την RAD για το ολοκληρωμένο σύστημα σπουδών που παρέχει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενός χορευτή από την ηλικία των τεσσάρων ετών ως και τα επαγγελματικά επίπεδα. Η δομή της ύλης είναι άριστη και βασίζεται στην  ηλικία και την ανατομία του κάθε μαθητή ενώ παράλληλα καλλιεργείται η μουσικότητα, η δημιουργική σκέψη και η αίσθηση της παρουσίασης.

Από το 2002 που ξεκίνησε να λειτουργεί η σχολή μας είμαστε και εγκεκριμένο κέντρο εξετάσεων της RAD. Μέχρι σήμερα έχουμε προετοιμάσει με απόλυτη επιτυχία πολλούς μαθητές για τις Graded Examinations (Grades 1-5) καθώς και για τις Vocational Graded Examinations (Intermediate Foundation – Advanced 2).

Οι σπουδές των μαθητών μας και οι επιτυχίες τους στις εξετάσεις της RAD τους έχουν δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχουν σε παραστάσεις που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύλλογος της RAD, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα  για να αποκτήσουν  το Certificate in Ballet Teaching Studies. Πάνω απ’ όλα όμως τους έχουν δώσει τη δυνατότατα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να εξελίσσονται συνεχώς ως χορευτές και ως επαγγελματίες του χώρου.

Μάθετε περισσότερα για τις εξετάσεις της Royal Academy of Dance.